Over ons

Ontspannen Leiden is een massagepraktijk waar we aandacht hebben voor zowel je lichaam als je geest. We zijn begonnen als ‘gewone’ massagepraktijk voor klachtgerichte ontspanningsmassages. Maar gaandeweg zijn we steeds meer gaan beseffen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Je kan dus niet het ene behandelen en het andere negeren. Of andersom.

Daarom geven we massages met aandacht voor de hele mens. Dat betekent ook dat we een massage niet meer zien als een technische handeling, maar als een proces van mens tot mens. Verbinding met een klant tijdens de massage staat daarbij centraal. Wij geloven dat verbinding met de ander het sleutelwoord is om van een massage een ervaring te maken. Een ervaring om in ondergedompeld te zijn, en diep in jezelf af te dalen om herboren terug te keren in het leven.

Jaco

Jaco, massage, Leiden, masseurIk ben Jaco de Kruijf, oprichter van Ontspannen Leiden, en masseur sinds 2015. Gelukkig getrouwd en vader van twee lieve, slimme en leuke dochters. Ik heb gewerkt in het onderwijs, in de cultuursector, in de jeugdzorg, tot ik besloot om voortaan anders te gaan leven. Kalmer, eenvoudiger en meer betrokken bij het individu. Massage is voor mij een manier om nader tot mijzelf te komen en aanwezig te zijn. Vanuit de rust en mindfullness die ik daarin ervaar geef ik mijn massages en draag ik dit over op de anderen. Mijn massages zijn aandachtsvol, gevuld met liefde, en met stevige aandacht voor lichaam en geest.

Naast Ontspannen Leiden heb ik een andere praktijk Massage voor U waar ik het accent meer op klachtgericht masseren leg. En ik heb een massageschool Massage in Beweging, waar ik mijn passie voor masseren deel met iedereen die wil leren masseren.